مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو
- دسته بندی مهارت های فنی و حرفه ای, مقالات
- تاریخ جولای 22, 2023
- نظرات 0 نظر
مکانیک یا برق خودرو کدام یک بهتر است؟
این روزها می توان مشاهده کرد که افزایش تعداد خودروها و آمار استفاده از خودرو در کل جهان هستیم. به همین دلیل مشاغلی مانند به صنعت اتومکانیک در این رشته علاوه بر تنوع بسیار بالایی که دارد، از بازارکار و کسب درامد بسیار خوبی نیز برخوردار است.شغل های مربوط به صنعت اتومکانیک نیز شامل برق خودرو، ریمپ ایسیو، مکانیکی، تعویض روغنی و آپاراتی و… میشود.
فهرست مطالب
Toggleهمان گونه که اشاره کردیم مکانیک خودرو و برق خودرو، هر دو جزء رشته اتومکانیک محسوب میشود. اما اگر شخصی علاقهمند به حوزه تعمیرات خودرو و اتومکانیک باشد، در بهتر بودن رشته دوره مکانیک خودرو یا برق خودرو دچار شک می شود.
چنان چه شما تمایل به یادگیری یکی از این مشاغل پرطرفدار و پرکابرد و در عین حال با درآمد بسیار بالا را دارید ولی در انتخاب بین مکانیک خودرو یا برق خودرو دچار شک و تردید شده اید، ما میتوانیم در این مقاله از آموزشگاه سفیر مهد دانش به شما کمک کنیم تا با مقایسه برق و مکانیک خودرو بهترین انتخاب را برای مسیر شغلی خود را بدانید.
چنان چه تمایل دارید میتوانید با ما تماس بگیرید تا ما به شما مشاوره کاملا رایگان تلفنی و یا حضوری بدهیم📞 🔵 کافیست با سفیر مهد دانش تماس بگیرید تا آینده خودتان را تضمین کنید🔵
برقکاری خودرو چیست؟
برقکاری خودرو اختصاص به سیستم های الکتریکی خودرو دارد. برق کار ها عیب های الکتریکی خودروها، کامیون ها و سایر وسایل نقلیه را تشخیص می دهند و آنها را تعمیر می کنند. شغل برق کار خودرو اکثر در تعمیرگاه ها و گاراژها کار می کنند. لازم به ذکر است که کارشناس می تواند کسب و کار خود راه اندازی کرده و برای خود مستقل شروع به کار کند.
شما میتوانید در شرکت های معتبر و نمایندگی ها به عنوان تکنسین برقکار خودرو کارکنید. البته امروزه با مدرن شدن روابط شما میتوانید به عنوان امداد جاده ای به صورت آنلاین و یا تلفنی مشاوره بدهید و کسب درآمد کنید.
یک برقکار خودرو از انواع ابزارها و تجهیزات گوناگونی جهت آزمایش برای شناسایی مشکلات الکتریکی و تعمیر آن استفاده کنند (مانند دستگاه شارژر باتری، آزمایش دینام، آزمایش مدار صنعتی و…). برقکارهای خودرومی توانند علاوه بر تعمیر در زمینه فروش قطعات و راه اندازی و نصب سیستم های الکتریکی مثل دزدگیر خودرو، سیستم های صوتی، GPS و… انجام دهد تا بهترین کسب و کار را داشته باشد.
برای مشاهده بیشتر درباره برق خودرو(باطری سازی) اینجا کلیک کنید👉
مکانیک خودرو چیست؟
در این شغل مکانیک خودرو از ابزارهای گوناگونی برای تشخیص و رفع مشکلات آن استفاده می گردد. ممکن است که مکانیک با استفاده از ابزارهای دستی مانند آچار و پیچ گوشتی و یا از ابزارهای برقی و دیجیتال مانند دریل،سیستم بررسی مشکل و… برای این کار استفاده کنند.
کسانی که این شغل را انتخاب می کنند وظیفه بررسی مشکلات، تعمیر و خودرو ها را بر عهده دارند. آنها روی ماشین ها، کامیون ها، اتوبوس ها و سایر وسایل نقلیه و همچنین بر روی موتور آن ها کار می کنند و آن هارا تعمیر و بررسی می کنند.مکانیک ها گاهن در نوع خاصی از خودروها مانند ماشین سواری، کامیون، موتور سیکلت و… تخصص دارند و حتا ممکن است اون ها فقط تعمیر خودرو های خارجی مانند بی ام و،مازراتی و… تخصص داشته باشند. حتی اگر جزئی تر شویم، آنها همچنین امکان دارد در نوع خاصی از تعمیرات، مانند سیستم ترمز، گیربکس یا موتور خودرو تخصص داشته باشند.
برای مشاهده بیشتر در باره مکانیک خودرو و دوره آموزش آن کلیک کنید👉
مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو
در این بخش به مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو می پردازیم. این دو رشته به زبان ساده بخواهیم بگوییم فرق آنها از این است که بر ق خودرو به مسائل الکتریکی خودرو میپردازد مانند سیستم صوتی و دزدگیر و … که آنها را در ادامه نام خواهیم برد. اما مکانیک خودرو به بحث تعمیر موتور خودرو ، سیستم ترمز و… میپردازد. در ادامه مطلب ما از وظایف ان ها نام میبریم تا بهتر متوجه تفاوت آنها بشوید.
وظایف و مهارت های برق خودرو عبارت است از:
- ریمپ ایسیو
- سیستم صوتی خودرو
- نصب دزدگیر خودرو
- نقشه خوانی الکتریکی خودرو
- اصول لحیم کاری خودرو
- باطری سازی و شارژ باطری
- انژکتور
- دیاگ
- تعمیر برف پاک کن
- تعمیر شیشه بالا بر و آینه اتوماتیک
- سیم کشی خودرو
- تعویض تمامی چراغ های خودرو
- سیستم سرمایشی و گرمایشی خودرو
- نصب و تعمیر فن خودرو
- تشخیص خطاهای سنسور
- تعویض و تعمیر استارت
- تعویض و تعمیر دینام
وظایف و مهارت های مکانیک خودرو عبارت است از:
- تعمیر و باز و بسته کردن موتور خودرو
- گیربکس
- سیستم سوخت رسان انژکتور
- تعویض صفحه کلاج خودرو
- تعمیرات قطعات الکترونیکی و سنسورها
- سیستم فرمان و کنترل خودرو
- تعمیرات موتور روی شاسی
- سرسیلندر و تجهیزات جانبی مانند: سوپاپ، واشر انگشتی
- فیلر گیری و شیم گیری موتور خودرو
- یاتاقان
- میل لنگ
- شاتون
- اویل پمپ سیستم روغن
- سیستم ترمز ماشین
- تعمیر جعبه دنده
این دو شغل بر اساس وظایف شرح داده شده بالا تفاوت را رقم میزنند .همان طور که مطالعه کردید وضایف و مهارت های آن ها متفاوت است و الزاما یک برق کار خودرو و مکانیک باید به تمام مهارت های ذکر شده در رابطه با رشته خود تخصص داشته باشد .
شباهت شغل مکانیک خودرو و برق خودرو
در مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو شباهت های هم در این دو مهارت وجود دارکه به آنها پرداخته میشود.
همان ظور که مشاهده کردید این دو به یک سری از وظایف در شغل خود که مشابه هستند باید بلد باشند ، مانند:
✅ شناخت انژکتور
✅ تعمیر و عیب یابی سنسورها
✅ کار با دستگاه دیاگ
✅ سیستم سرملیشی و گرمایشی
مقایسه محیط کار مکانیک خودرو و برق خودرو
برق خودرو
اصولا برقکارهای خودرو در محیط های بسیار تمیز تر و روشن تر کار می کنند. آنها اکثرا در حین کار روی خودرو زمان زیادی را ایستاده و یا روی زانوها ی خود به مدت طولانی بگذرانند. برقکارها همچنین با مواد خطرناک شیمیایی سر و کار دارند مثلا برای باطری خودرو و دستگاه های شارژ برای تعمیراتی مانند شارژ باطری خودرو استفاده کنند.
مکانیک خودرو
مکانیک ها اکثرا در محیط های کثیف تر نسبت به برقکارها کار خود را انجام میدهند، جایی که مکانیک ها کار می کنند، اغلب چربی و روغن وجود دارد و روی لباس هایشان نیز روغنی است و آنها با تینر مجبور به پاک کردن دست های خود میشوند. مکانیک ها بیشتر اجسام سنگین را نیز برای باز کردن موتور و… بلند کنند و همچنین ابزار های آن ها سنگین تر از برق کارها است.
تفاوت دستمزد برقکار با مکانیک خودرو
در مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو در بخش کسب در آمد ان ها کاملا متفاوت است.
اگر علاقه به برق خودرو دارید این را باید بدانید که برای مثال اگر شما یک مغازه دارید نرخ ان به شکل زیر میباشد
🔵 از 4/000/00 تومان تا 7/000/000 پایین ترین حالت سود خالص ماهانه شما میباشد
🔵 از 7/000/000 تومان تا 15/000/000 تومان ماهانه در حالت خوب و در حال پیشرفت کار شما میباشد
🔵 و تا 50/000/000 تومان درآمد شما در صورت تلاش و خوب بودن کار شما میباشد
🔵 اگر شما به عنوان تکنسین در شرکتی کاره میکنید حقوق شما میتواند از 7/000/000 تا 20/000/000 تومان میباشد
در شغل مکانیک خودرو باید گفت که درآمد بیشتری نسبت به برقکار دارد اما قطعات و ابزارات گران تری هم دارد
🔵 از 7/000/00 تومان تا 10/000/000 پایین ترین حالت سود خالص ماهانه شما میباشد
🔵 از 10/000/000 تومان تا 20/000/000 تومان ماهانه در حالت خوب و در حال پیشرفت کار شما میباشد
🔵 و تا 70/000/000 تومان درآمد شما در صورت تلاش و خوب بودن کار شما میباشد
🔵 اگر شما به عنوان تکنسین در شرکتی کاره میکنید حقوق شما میتواند از 10/000/000 تا 30/000/000 تومان میباشد
نکته
این را باید بدانید که همه چیز به توانایی و تجربه و مهارت و صبر شما برمیگردد. و همچنین نحوه آموزش شما و استاد شما سفیر مهد دانش این تضمین را به شما می دهد که با بهترین اساتید و مجهز تریت وسایل شما را آماده بهترین کسب درآمد میکند .
🙏تفاوت را ما رقم میزنیم انتخاب با توعه🙏
در پایان مقاله مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو باید گفت که این دو شغل پرطرفدار و کاربردی در رشته اتومکانیک میباشد. شما باید به علاقه خود رجوع کنید که در کدام زمینه می خواهید فعالیت داشته باشد . در اخر به سوالات متداول شما می پردازیم.
سوالات متداول مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو
کدام شغل درآمد بیشتری دارد؟
- تقریبا این دو شغل درآمد یکسانی دارند . همه چیز به خودتان بستگی دارد
آیا می توان در مکانیک و برقکار فعالیت داشته باشم؟
- بله،شما میتوانید مهارتتان را با سفیر مهد دانش افزایش دهید
مکانیک یا برقکار کدام یک از شغل ها سخت تر است؟
- هر کدام سختی خود را در زمینه ای دارند . شما می تئانید با ما تماس بگیرید تا کاشناسان ما تشخیص بدهند شما برای کدام رشته مناسب هستید
برای شروع کار لوازم کدام یک گران تر است؟
- همان طور که در مقاله مقایسه مکانیک خودرو و برق خودرو فرمودیم ابزار مکانیک خودرو نسبتا گران تر است
شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید
سیستم برق خودرو : ساختار، عملکرد و اهمیت
سیستم برق خودرو یکی از اجزای حیاتی در هر خودرو است که وظیفه تأمین انرژی الکتریکی برای عملکرد تمامی اجزای الکتریکی خودرو را بر عهده دارد. این سیستم شامل مجموعهای از اجزا و مدارهاست که با همکاری یکدیگر، برق مورد …
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش نیاز به بهرهوری بیشتر از انرژی، سیستمهای مدیریت انرژی در خودروهای مدرن به یکی از اصلیترین بخشهای تحقیق و توسعه خودروسازان تبدیل شدهاند. در سالهای اخیر، توجه به کاهش مصرف سوخت و کاهش آلایندهها، به …
تاسیسات ساختمان: 5 مهارت ضروری و بازار کار
در عصر حاضر، با توسعه روزافزون صنعت ساخت و ساز، تاسیسات ساختمان به یکی از زمینههای حیاتی و مهم تبدیل شده است. از نصب و نگهداری سیستمهای گرمایشی و سرمایشی گرفته تا ارائه خدمات بهرهبرداری، تخصص در این زمینه میتواند …